Yusufeli’nde Pirinç Hasadı Başladı: Dağların Arasında Bereketli Topraklar

ARTVİN İLE ERZURUM SINIRINDA YER ALAN YUSUFELİ İLÇESİNDE PİRİNÇ HASADI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR. YILDA YÜZLERCE TON PİRİNÇ ÜRETİMİNİN YAPILDIĞI BÖLGEDE, HEM İLÇE EKONOMİSİNE HEM DE ÜLKE TARIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLANIYOR

Artvin ile Erzurum sınırında yer alan Yusufeli ilçesinde pirinç hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Yılda yüzlerce ton pirinç üretiminin yapıldığı bölgede, hem ilçe ekonomisine hem de ülke tarımına önemli katkı sağlanıyor.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yıldır geçim kaynağı olan pirinç, bölgenin iklimi ve verimli toprakları sayesinde yüksek kalitede yetiştiriliyor. Ancak çoğu kişi bu dağlık coğrafyada pirinç üretimi yapıldığını duyunca şaşkınlık yaşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda baraj yapımı nedeniyle ilçe merkezi ve birçok köy sular altında kalmıştı. Buna rağmen, suların altında kalmayan köylerde üretim tüm hızıyla devam ediyor. Zorlu arazi şartlarına rağmen üreticiler geleneksel yöntemlerle üretimi sürdürürken, hasat döneminde yoğun bir emek ortaya konuluyor.

Bölge halkı, pirincin Yusufeli markasıyla daha fazla tanıtılmasını ve desteklenmesini istiyor. Yetkililer ise Yusufeli pirincinin önümüzdeki yıllarda coğrafi işaret alarak markalaşmasının hedeflendiğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Artvin Haberleri

Artvin’de 4,5 Milyon Liralık Telefon Dolandırıcılığı Önlendi
Yaban Hayatında Nadir Görüntü: Artvin’de Dağların Zirvesinde Gebe Vaşak Kamerada
Artvin’de 60 Kilo Yaban Domuzu Eti Ele Geçirildi
Artvin’de Çığda Kaybolan Çoban İçin Yakınlarından Çağrı
Bakan Yumaklı: "türk Somonu İhracatı 500 Milyon Dolara Ulaştı"