Altının onsu 10 ayın en düşüğünde

ABD'de çarşamba günkü toplantıda faiz artışına gidileceği beklentisi altın fiyatlarını düşürdü. Ons altın 10 ayın en düşüğüne geriledi.

Altının onsu 10 ayın en düşüğünde
 Çeyrek altın ise 216 liradan işlem görüyor. ABD'de bu hafta yapılması beklenen faiz artışı öncesinde altın fiyatları değer kaybederek 10 aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Altının ons fiyatı 1153 dolarla 5 Şubat'tan beri en düşük düzeyi gördü. Altının onsu 1155 dolar civarında seyrediyor.

KAPALIÇARŞI'DA GRAMI 131 LİRA

Kapalıçarşı'da altının gramı 131 liradan işlem görürken, çeyrek altın 216 liradan satılıyor. Altın fiyatları, faiz oranlarındaki artıştan yakından etkileniyor. Faiz artırım olasılığı altının çekiciliğini azaltırken, altının fiyatlandığı doların değerini artırıyor. Fed yılın son toplantısına ilişkin sonuçları çarşamba günü açıklayacak. Fed'in faizde çeyrek puanlık artışa gitmesi bekleniyor. Fed bu adımı atarsa bu yıl ilk kez faiz artırmış olacak.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Emeklilere Bayram İkramiyesi Fark Ödemesi İçin Tarih Belli Oldu!
Emeklilerin 1000 Tl ikramiye farkı ne zaman yatacak ?
Herkes şokta , bu nasıl olur dendi.! 4500 mağaza kapanacak.
Emeklinin 2025 Ramazan Bayram ikramiyesi ne kadar olacağı belli oldu