15 Temmuz adı üniversite yerleşkesinde yaşatılacak

Darbecilere karşı destansı bir mücadelenin verildiği ve milli iradenin simgesi olan ‘15 Temmuz’ tarihi, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde yaşatılacak.

 Üniversite yönetimi tarafından alınan kararla üniversitenin şu anki merkez yerleşkesi bundan sonra “15 Temmuz Yerleşkesi” ismini taşıyacak.


“15 Temmuzun adını yaşatmak bizler için onurdur”


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversitelerinde 15 Temmuz ruhunu unutturmak istemediklerini vurgulayarak, “Üniversitemiz yönetim kurulu tarafından alınan kararla yerleşkemize 15 Temmuz adı verilmiştir. Sinop Üniversitesi ailesi olarak, 15 Temmuz bilincini ayakta tutmak amacıyla böylesi önemli bir tarihin adını üniversitemizde yaşatmak bizler için büyük bir onurdur. Bu vesile ile önerimizi oy birliği ile kabul eden yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyor; aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Annesi Tarafından Yatağında Ölü Bulundu
Çorum’da 400 Sporcunun Katıldığı Hitit Cup’ta Şampiyon Samsun Ekibi Oldu
Batı Karadeniz’de Fındık Harmana İndi
Kilimli’de 367 Toki Konutunun Temeli Atıldı
Patpat Kazasında 4 Kişi Yaralandı