15 Temmuz’un Ruhu Sanatla Yaşatıldı: 200 Eser Sergilendi

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NIN "SANATA TEŞVİK VE SANATLA YAŞAM PROGRAMI" İLE ŞEHİT YAKINI KADINLARIN HAZIRLADIĞI 200 ESER, 15 TEMMUZ RUHUNA İTHAFEN ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE'DE SERGİLENDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen "Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı" kapsamında Erzurum'da şehit yakını kadınların hazırladığı 200 çini, tezhip ve ebru eseri, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Çifte Minareli Medrese'de sergilendi.

Program kapsamında eğitim alan 25 şehit yakını kadının hazırladığı 200 eser, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Erzurum Valisi Aydın Baruş da sergiyi ziyaret ederek eserleri inceledi ve yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, şehit yakınları ve gazilerin milletin en kıymetli emanetleri olduğunu belirterek, "Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüyle şehit yakını kadınlarımız birbirinden değerli eserler ortaya koydu. 200 eserin, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında tarihî Çifte Minareli Medrese'de sergilenmesi bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır" dedi.

Şehit yakını kadınlar da sanatla buluşmanın kendilerine huzur verdiğini, duygu ve özlemlerini eserlerine yansıttıklarını ifade ederek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ve Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

Sergi, 15 Temmuz'un millî birlik ve beraberlik ruhunu sanatın birleştirici gücüyle buluşturdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Erzurum Haberleri

Erzurum’da Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Erzurum’da Gıda Denetimleri Hız Kesmiyor: 1 Haftada 410 İşletme Kontrol Edildi
Erzurum’da Kavşakta Trafik Kazası: 3 Yaralı
Erzurum Müze Ve Ören Yerlerine 320 Bin 522 Ziyaret
Dede Korkut’un İzini Erzurum Avnik Kalesi’nde Sürdüler