Amasya’da Hamile Kadın Resmi Nikah İçin Halk Gününe Başvurdu, Doğacak Çocuğuna Valinin Adını Verecek

AMASYA’DA HAMİLE KADIN RESMİ NİKAH İÇİN HALK GÜNÜNE BAŞVURDU, DOĞACAK ÇOCUĞUNA VALİNİN ADINI VERECEK

Amasya’da Hamile Kadın Resmi Nikah İçin Halk Gününe Başvurdu, Doğacak Çocuğuna Valinin Adını Verecek

Amasya'da halk gününe katılan 8 aylık hamile Roman kadın, dini nikahlı eşiyle resmi nikah talebinde bulundu. Amasya Valisi Önder Bakan'ın talimatıyla nikah işlemleri hızla tamamlanırken, genç çift doğacak çocuklarına valinin adını verme kararı aldı.

Amasya Valiliği tarafından düzenlenen halk gününe katılan Yeter Elitaş (22), hurda toplayarak ailesini geçindiren dini nikahlı eşi Tarık Düzgider (23) ile resmi nikah yaptırmak için yardım talebinde bulundu. Talebi değerlendiren Vali Önder Bakan, nikah işlemlerinin başlatılması ve aileye destek olunması için ilgili kurumlara talimat verdi.

Görevliler tarafından ihtiyaçları karşılanan çift, mağazadan kendilerine yeni kıyafetler aldıktan sonra tahsis edilen araçla Amasya Müftülüğüne götürüldü. Müftü Yardımcısı Yılmaz Özbakır tarafından kıyılan nikaha mahalle muhtarları da şahitlik etti. Nikahın ardından aile cüzdanlarını alan çift, Amasya Valisi Önder Bakan'a teşekkür etti.

"Oğluma Önder ismini vereceğim"

Bir ay sonra doğum yapacak olan Yeter Elitaş, "Sayın Valimizin sayesinde artık resmi nikahlıyız. Oğluma Önder ismini vereceğim" dedi.

Nikah törenine katılan Amasya Müftüsü Hamza Bayram ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hilal Ünal da aileyi tebrik ederek mutluluklar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Tokat’ta Trafik Kazasında Kadın Sürücü Yaşamını Yitirdi
Amasya’da 60 Yıldır Yarışması Yapılıyordu, Şimdi Bir Tane Bile Kiraz Yok
Ankara-kırıkkale-çorum-samsun Hızlı Tren Projesi’nde Delice-çorum Etabının Temeli Atıldı
Karabük’te Feci Kaza: 1’i Ağır 7 Yaralı
Kastamonu’da Öğrenciler, İhtiyaç Sahipleri İçin Tekerlekli Sandalye Aldı