Amasya’ya Romanyalı Gelin

EĞİTİM İÇİN GİTTİĞİ ROMANYA'DA TANIŞTIĞI OYUNCU ANDRADA MARİA ZUİCA İLE EVLENME KARARI ALAN AMASYALI BERKİN ERCENİK'İN MEMLEKETİNDEKİ DÜĞÜNÜNDE İKİ ÜLKE BAYRAKLARI AÇILIRKEN, RENKLİ GÖRÜNTÜLER VE GELENEKSEL OYUNLAR GECEYE DAMGA VURDU

Romanya'da tanışan Türk ve Romanyalı gençlerin arkadaşlıkları aşka dönüştü. Evlenme kararı alan Türk genci Berkin Ercenik ile Romanyalı Andrada Maria Zuica'nın düğünleri Türkiye'de damadın memleketi Amasya'da yapıldı. Dillere destan düğünde iki ülkenin bayrakları açıldı.

Türk ve Romanya bayrakları açıldı

Gelinin babası kızını piste davetlilerin alkışları eşliğinde getirdi. Dans edip davul çalan çiftin arkadaşları sahnede Türk ve Romanya bayrakları açtı. Şarkılar çalınıp oyunların sahnelendiği düğünde gelinin ailesi ile yakınları da ülkelerine ait geleneksel oyunları yeni akrabalarıyla birlikte oynayıp eğlendi. Gelinin Türk oyunlarına uyumu ise gözlerden kaçmadı.

"Gelinim güzel. Huyu kendinden daha güzel"

Beden eğitimi öğretmenliği mezunu oğlunun eğitim için gittiği Romanya'da tanıştığı oyunculuk eğitimi gören Andrada ile evlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten anne Sibel Ercenik, "Romanyalı gelinimiz kısa zamanda Türkçe öğrendi. Gelinim güzel. Huyu kendinden daha güzel. Örf ve adetlerimize de ayak uydurdu. Elimizi öpüyor, kahvemizi yapıyor. O hallerine bayılıyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Kastamonu’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı
Çocukluk Hayali İçin Arsasını Jandarmaya Bağışladı
Amasya’da Geleneksel ’çanak Tarhana’ Mesaisi Başladı
Erzurum’un Siyah İncisi: Oltu Taşı
Tmo, Ordu’da Fındık Alımına Başladı