Ayvalı Barajı’nda Yüzde Yüz Doluluk, Kapaklar Açılabilir

ERZURUM'UN OLTU İLÇESİNDE AYVALI BARAJI, YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI. SON 7 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKAN BARAJDA, GECE GÜNDÜZ TAM KAPASİTEYLE ENERJİ ÜRETİMİ YAPILDIĞI BİLDİRİLDİ

Erzurum'un Oltu ilçesinde Ayvalı Barajı, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Son 7 yılın en yüksek seviyesine çıkan barajda, gece gündüz tam kapasiteyle enerji üretimi yapıldığı bildirildi.

Geçmiş yıllarda kuraklık nedeniyle su seviyesinin ciddi oranda düştüğü Oltu ilçesinde, bu yıl etkili olan yoğun yağışlar barajı yeniden doldurdu. Oltu Çayı üzerinde bulunan Ayvalı Barajı'nın doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı öğrenildi. İş adamı Fuat Demir, "Ayvalı Barajı 7 yıldır ilk defa bu kadar doldu. Şu anda doluluk kapasitesinin üzerine çıkmış durumda. Bu nedenle baraj kapaklarının açılması muhtemel görünüyor" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki yoğun yağışların hem tarımsal sulama hem de enerji üretimi açısından olumlu katkı sağladığı belirtilirken, barajdaki yüksek su seviyesinin önümüzdeki dönemde de üretime önemli katkı sunması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Erzurum Haberleri

Erzurum’da Doğurganlık Hızı Son 8 Yılda Yaklaşık Yüzde 37 Geriledi
Aşkale’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi Açıldı
Yağışların Ardından Erzurum Dağlarında Mantar Bereketi
Erzurumspor Son 16 Yılda 5 Ligde Mücadele Etti: 3 Kez Süper Lig’e Yükseldi
Bakan Çiftçi, "terörsüz Türkiye Hedefi, Güvenlikten Taviz Anlamına Gelmez"