Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunda mevcut bilgi ve bulgular ile kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğinin oy birliğiyle mütala edildiğinin bildirildiği kaydedildi.
"KESİN ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ SORUŞTURMAYA DEVAM EDİLECEK"
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu ile ilgili yapılan açıklamada, ''Adli Tıp Kurumu raporunda ölümün hemen sonrasında gerekli otopsi işleminin ve ölü üzerinden derhal alınması gerekli kan, idrar ve doku örnekleri gibi materyallerin alınarak incelemelerinin yapılmamış olması nedeniyle kesin ölüm sebebinin saptanamadığının bildirilmiş olması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından dosyada mevcut Adli Tıp Kurumu raporu diğer bulgu ve deliller ışığında soruşturmaya devam edilerek, muktezaya bağlanacaktır'' denildi.
ZEHİRLENMEDİ, KALP KRİZİNDEN DE ÖLMEDİ
Savcılık açıklamasında zehirlenmeye ilişkin bir bulguya rastlanmadığı ve Özal'ın kalk krizinden de ölmediği belirtti.
RAPOR SÜRECİ
Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı talimat doğrultusunda, Özal'ın mezarı açılmış, naaşı incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Daha sonra hazırlanan rapor 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılmıştı.
İlk yorum yazan siz olun
Karadeniz Haberleri
Bolu’da Dereye Kirleten Tesislere Bugüne Kadar 53 Milyon Liradan Fazla Ceza Kesildi: 4 Milyon Liralık Yeni Ceza
Kastamonu’da 102 Adet Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi
Atıklar Defileyle Sahneye Taşındı, 6 Bin 600 Kilogram Pil Geri Dönüşüme Kazandırıldı
Yedaş’tan Gülyalı’nın Enerji Altyapısına 388 Milyon Tl’lik Yatırım
Tokat’ta Takla Atan Otomobildeki 1 Kişi Öldü, 5 Kişi Yaralandı