Bölgenin Son Hacet Bayramı’nda Miniklerin Güreşleri Eğlenceli Anlara Sahne Oldu

BOLU'NUN MUDURNU İLÇESİNDE ÖRENCİK KÖYÜNDE DÜZENLENEN HACET BAYRAMI'NDA MİNİK PEHLİVANLARIN GÜREŞLERİ İSE EĞLENCELİ ANLARA SAHNE OLDU

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Örencik köyünde düzenlenen Hacet Bayramı'nda minik pehlivanların güreşleri ise eğlenceli anlara sahne oldu.

Hacet Bayramı, Anadolu'nun birçok bölgesinde yüzyıllardır süregelen bir gelenek olup bolluk, bereket ve kardeşlik için yapılan dualarla kutlanan, köy halkını ve çevre köyleri bir araya getiren şükür bayramı olarak gerçekleştiriliyor. Bolu'nun Mudurnu ilçesi de bu yıl gelenekten kopmayarak her köy kendi bayramını tamamladı. Son olarak Örencik köyü, yüzlerce kişinin katılımıyla bayramını yaptı. Bayramda dev kazanlarda pişirilen pilav davetlilere ikram edilirken, özellikle minik güreşçilerin çayırda sergilediği mücadeleler izleyenlere keyifli ve renkli anlar yaşattı. Geleneksel Hacet Bayramı, Abant Gölü Milli Parkı'nın çevresinde bulunan Örencik köyü Yaylası'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Otomobil, Takla Atarak Çarptığı Ağacı Kökünden Söktü: 1 Ölü
Amasya’da Şehrin Göbeğinde Köpek Ve Kediler Ölü Bulundu
Açık Hava Çöplüğü: Güveç Bile Var
Bolu’da Minibüsle Motosiklet Çarpıştı: 1 Ölü, 1 Yaralı
Ahşap Ev Alev Alev Yandı