Çarşamba ilçesinde en eski fındık alıcılarından biri olan ve aynı zamanda Çarşamba Ticaret Odası Meclis Başkanı Hacı Toraman, fındık fiyatlarındaki dalgalanma hakkında açıklamalarda bulundu. Toraman, "Fındık şu anda 23,25 TL. İleriki günlerde çıkıp çıkmayacağını bilemiyoruz. Hava şartlarına bağlı, bir dahaki sezon rekoltesine bağlı diye düşünüyoruz. 12. ayın sonuna doğru devletin depoları kapatılacağına yönelik dedikodular var. Ne şekilde etkiler bilemiyoruz" dedi.
Türkiye'deki en önemli alıcılardan biri olan yabancı firmanın fiyatları etkilediğini ileri süren Başkan Hacı Toraman, "Yabancı firma kabuklu fındık topladı. 23,5 üzerinde fiyatlardan mal topladı. İleriye dönük depolama yaptı diye düşünüyoruz" diye konuştu.
Şu anda fındık fiyatlarındaki düşüklüğün nedenini ihracatın olmamasına bağlayan esnaf ise, arz-talep durumu olmazsa bir hareketliliğin de olmayacağını kaydetti.
İlk yorum yazan siz olun
Karadeniz Haberleri
Genç Kıza Çarparak Ölümüne Neden Olan Sürücü Tutuklandı
Bakan Kurum: "istanbul’da 15 Bin Kiralık Konut İçin Başvurular 14 Eylül’de Başlayacak"
7 Kişinin Öldüğü Yangın Davasında 2 Zabıta Müdür Vekili Tutuklandı, 4 Kamu Görevlisi Tahliye Edildi
Kandıra’da 4 Plajda Denize Girmek Yasaklandı
Kastamonu’da Üzerine Ağaç Devrilen Adam Öldü