Kocaeli’nin ’hayat Nöbetçileri’ İş Başında: Bin 893 Kişiyi Kurtardılar

KOCAELİ'DE KOSKEM EKİPLERİ, SAHİLLERDE BOĞULMALARA KARŞI HAYAT NÖBETİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kocaeli'de KOSKEM ekipleri, sahillerde boğulmalara karşı hayat nöbetini sürdürüyor. Ekipler, 1-7 Eylül tarihleri arasında 68 kişiyi boğulma tehlikesinden kurtardı. Sezon başından bu yana toplam kurtarılan kişi sayısı ise bin 893 oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), 1-7 Eylül tarihleri arasında görev sahası ve çalışma saatleri içerisinde 68 vatandaşı boğulma tehlikesinden kurtardı. Görev bölgelerinde ayrıca 7 kişiye de ambulans birimleri tarafından sağlık hizmeti verildi. 2025 yaz sezonunun başladığı günden bu yana toplam bin 893 kişi, KOSKEM ekiplerinin zamanında müdahalesiyle hayata tutundu.

KOSKEM ekipleri, 9'u mavi bayraklı olmak üzere toplam 13 plajda profesyonel kadrosuyla görev yapıyor. Ekipler, vatandaşların güvenli şekilde denize girebilmesi için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Cebeci'de 27, Kovanağzı'nda 3, Kumcağız'da 17, Kerpe'de 5, Seyrek'te 3, Bağırganlı'da 3, Darıca'da ise 10 olmak üzere toplam 68 vatandaş KOSKEM'in hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde boğulma tehlikesinden kurtarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Banyoda Tavan Arasına Gizlenen 7 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçti
Prof. Dr. Coşkun Erüz: "karadeniz’in Doğal Ekosistemini Ve Biyoçeşitliliğini Korumak İçin Hayalet Ağları Temizlemek Gerekli"
Doğu Karadeniz’de ’sessiz Tehlike’ Ürkütüyor
Samsun’un Ocak Ayı Trafik Kaza Bilançosu: 9 Ölü, 604 Yaralı
Kastamonu’da Minibüs İle Otomobil Çarpıştı: 4 Yaralı