Köpekbalıkları Karadeniz’de Ağlardan Sonra Balıkçıların Oltalarına Da Takılmaya Başladı

KARADENİZ'DE POPÜLASYONU HER GEÇEN GÜN ARTMAKTA OLAN CAMGÖZ KÖPEKBALIĞI TÜRÜ GİRESUN'DA AĞLARDAN SONRA AMATÖR BALIKÇILARIN OLTALARINA DA TAKILMAYA BAŞLADI

Karadeniz'de popülasyonu her geçen gün artmakta olan camgöz köpekbalığı türü Giresun'da ağlardan sonra amatör balıkçıların oltalarına da takılmaya başladı.

Giresun'un Bulancak ilçesinde Tarihi Bulancak İskelesinde balık tutmak isteyen amatör olta balıkçıları oltalarına çok sık takılan camgöz köpekbalıklarına isyan ettiler. Her akşam irili ufaklı 7-8 köpekbalığının oltalarına takıldığını belirten balıkçılar sahile bu kadar yaklaşan köpek balıklarının aç kaldıkları için kıyıya yöneldiklerini ifade ettiler.

Sürekli takım yapmak zorunda kaldıklarını belirten balıkçılar köpek balıklarının Karadeniz'deki balık çeşidinin ve popülasyonunun azalması sonucu sahillere yönelerek yemleniyor olmasının iyi bir şey olmadığını belirttiler. Vahşi avcılığın önüne geçilmesinin gerektiğini belirten balıkçılar yaklaşık 50 santimetre boyundaki camgöz köpekbalığını "Bir daha buraya gelme" diyerek suya geri bıraktılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Fındık İhracatı Geçen Yılın Altında Kaldı
Ihlamur Bolluğu Fiyatlara Olumlu Yansıdı: Yıllar Sonra İlk Kez Fiyatı Düştü
Kuşburnu Bereketi Fiyatları Yarıya Düşürdü
900 Gramlık Palamut 50 Lira: Vatandaş Sıraya Girdi
Trabzon ve Rize açıklarında enerji arayışı: Barbaros Hayreddin Paşa Karadeniz’de sahaya indi