Nadir Görülen Sindirim Sistemi Hastalığı Tedavi Edildi: "erik, Kiraz Ve Zeytini Çekirdeği İle Tüketmeyin"

SİNOP'TA NADİR GÖRÜLEN BİR SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIĞI, BAŞARILI BİR CERRAHİ MÜDAHALE İLE TEDAVİ EDİLDİ. "ERİK, KİRAZ VE ZEYTİNİ ÇEKİRDEĞİ İLE TÜKETMEYİN"

Sinop'ta nadir görülen bir sindirim sistemi hastalığı, başarılı bir cerrahi müdahale ile tedavi edildi. Hastalığın, sindirilemeyen meyve çekirdeği nedeniyle oluştuğu tespit edilirken, uzmanlardan önemli bir uyarı geldi: "Erik, kiraz ve zeytini çekirdeğiyle tüketmeyin."

Karın ağrısı şikâyetiyle Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvuran hastada yapılan tetkikler sonucunda Meckel divertiküliti tespit edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sercan Dolu, "Yapılan değerlendirme sonucunda, divertikül ağız kısmının eriğin sindirilemeyen çekirdeği ile tıkanması neticesinde bu durumun geliştiği anlaşılmıştır. Hastamız, laparoskopik yöntemle yapılan wedge rezeksiyon (divertikülün çıkarılması) ameliyatı sonrası sağlığına kavuşarak şifa ile taburcu edilmiştir" dedi.

"Bağırsak sağlığınız için, çekirdekli meyveleri (erik, kiraz, zeytin vb.) çekirdeğiyle birlikte tüketmeyiniz"

Dr. Dolu, benzer sağlık sorunlarının önüne geçebilmek adına vatandaşlara "Bağırsak sağlığınız için, çekirdekli meyveleri (erik, kiraz, zeytin vb.) çekirdeğiyle birlikte tüketmeyiniz. Sindirimi zor ve posa bırakan gıdaları aşırı miktarda tüketmekten kaçınınız. Uzun süren karın ağrısı, mide bulantısı veya sindirim sorunlarınız varsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurunuz" uyarılarında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karadeniz Haberleri

Sağanak Yağış Şavşat’ta Etkili Oldu, Cadde Ve Sokaklar Suyla Doldu
Salah Çılgınlığı Düğüne Yansıdı
Dron Saldırısında Türk Mürettebatın Yaralandığı Gemi Samsun’a Getirildi
Bolu’da Evinde Silah Ve Mühimmat Bulunan Şüpheli Tutuklandı
Hayatını Kaybeden Dalgıç İçin 12 Takım Sahaya Çıktı