NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA OLAN GÖRÜNÜŞ İTİBARİYLE FAREYİ ANIMSATAN ARAP TAVŞANI, BAYBURT'UN AYDINTEPE İLÇESİNE BAĞLI SIRATAŞLAR KÖYÜNDE GÖRÜLDÜ

Nesli tükenme tehlikesi altında olan görünüş itibariyle fareyi anımsatan Arap tavşanı, Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Sırataşlar köyünde görüldü.

Nesli tükenme tehlikesi altında olan görünüş itibariyle fareyi anımsatan Arap tavşanı, Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Sırataşlar köyünde görüldü.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) kırmızı listesinde bulunan, çöl kemirgenleri kategorisinde yer alan Arap tavşanını köy sakinlerinden bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Doğası gereği kurak çöl iklimini seven, vücutları sıcak ve kumlu ortamlarda yaşamaya elverişli Arap tavşanını Bayburt'ta gören vatandaş, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Hızlı hareket eden ve ürkek halleriyle bilinen Arap tavşanını bir süre görüntülemeyi başaran vatandaş, daha sonra Arap tavşanını doğal yaşam alanına geri bıraktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bayburt Haberleri

Adalet Bakanı Tunç: "terörsüz Türkiye Sürecini Sabote Etmek İsteyenlere Karşı Uyanık Olacağız"
Bayburt’ta Filistin’e Destek İçin Dayanışma Konseri Düzenlendi
Bayburt’un Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı
Bayburt’un Farklı Noktalarında Filistin Yararına Hayır Çarşıları Kuruldu
Bayburt’ta İnşaattan Düşen İşçi Yaralandı