ORDU'NUN YÜKSEK KESİMLERİNDEKİ YAYLALARDA YETİŞEN SARI RENKTEKİ ORMAN GÜLLERİ, YAYLALARIN GÜZELLİKLERİNE GÜZELLİK KATTI

Ordu'nun yüksek kesimlerindeki yaylalarda yetişen sarı renkteki orman gülleri, yaylaların güzelliklerine güzellik kattı.

Ordu'nun yüksek kesimlerindeki yaylalarda yetişen sarı renkteki orman gülleri, yaylaların güzelliklerine güzellik kattı.

Ordu'nun Aybastı ilçesinde bulunan menderesleriyle ünlü bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası ile Kumru ilçesinde bulunan yaklaşık 2 bin rakımlı Düzoba Yaylası'nda sarı renkli orman gülleri açtı. Doğa harikası yaylada açan orman gülleri yaylayı ziyaret eden misafirlere muhteşem manzara oluşturdu.

Yüksek kesimli yaylalarda yetişen ve bölgede "avu" çiçeği diye tabir edilen orman gülleri, kendisine has rengi ve kokusuyla hayran bırakıyor. Mayıs ayının sonlarında açmaya başlayan ve haziran ayının sonuna kadar kısa bir ömrü olan, zehirli bir özelliği olduğu bilinen orman gülleri, arıların bal üretmesine de yardımcı oluyor.

Yayla sakinlerinden Ömer Bingöl, halk arasında "avu" çiçeği olarak bilinen orman güllerinin rengi, kokusu ve görüntüsüyle eşsiz bir manzara sunduğunu, vatandaşların görmeleri gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ordu Haberleri

3 Çocuk, 5 Torun Sahibi: Çifte Vatandaşlık Aldı, 62 Yaşında Askere Çağırıldı
Gazze Ve Doğu Türkistan’daki Çocukların Özgürlüğü İçin Gökyüzüne 787 Balon Bırakıldı
Ordu Şehir Hastanesi’nin Altyapı Çalışmaları Tamamlandı
Ordu’nun 11 Aylık Asayiş Tablosu Açıklandı: Patpat Kazalarında 19 Can Kaybı
Odü’lü Milli Sporcu, Dünya İkinciliği Elde Etti