Samsun’da 253 Bin Öğrencinin Karne Heyecanı

ÖĞRETİMDE BİRİNCİ DÖNEMİN SONA ERMESİYLE SAMSUN'DA 253 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

öğretimde birinci dönemin sona ermesiyle Samsun'da 253 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Öğrencilerin karne sevincine ortak olan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, "Biz, bu dönemin velilerin çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmeleri için bir fırsat olarak görülmesini istiyoruz. Çocuklarının gelişimlerini yakından takip etmelerini arzu ediyoruz" dedi.

Samsun'da 2025–2026 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle birlikte 253 bin 435 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline çıktı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, il genelinde 2025–2026 eğitim-öğretim döneminde bin 87 okulda eğitim faaliyetleri sürdürülüyor. Toplam 13 bin 84 derslikte 21 bin 614 öğretmenin görev yaptığı Samsun'da, birinci dönemin tamamlanmasıyla öğrenciler emeklerinin karşılığını aldı.

Protokol öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Atakum Balaç 100. Yıl İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine; Atakum Kaymakamı Murat Bulacak, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aydın ve diğer yetkililer katıldı. Protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini teslim etti. Atakum Kaymakamı Murat Bulacak, öğrencilere yarıyıl tatilini verimli geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ise yaptığı açıklamada, "Birinci dönemi hep birlikte tamamladık. Bu kapsamda öğrencilerimiz bir dönem boyunca okuldaki etkinliklerine katıldılar ve çalışmalarını gerçekleştirdiler. Şimdi hem dinlenme zamanı hem de aileleriyle birlikte vakit geçirme zamanıdır. Biz, bu dönemin velilerin çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmeleri için bir fırsat olarak görülmesini istiyoruz. Çocuklarının gelişimlerini yakından takip etmelerini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Samsun Haberleri

Samsun’da Korsan Taksi Operasyonu: 2 Ay Men, 53 Bin Lira Ceza
Samsun’da Ramazan Öncesi Fırınlara Hijyen Ve Gramaj Denetimi
Sebze Üreticileri Dolandırıldı: 25 Milyon Liralık Vurgun
81 Binden Fazla Göçmen Kuş Halkalandı
Samsun’da Plakası Kapalı Ve Kantara Girmeyen Araca 99 Bin 949 Tl Ceza