İçişleri Bakanlığı bünyesinde 'ödül komisyonu' kurulacak. İhbar üzerine bir teröristi yakalayan kolluk birimi, ödül için komisyona öneride bulunacak. Komisyon ihbarcıya ödül verilip verilmeyeceğini kararlaştıracak.
MÜSTEŞAR MAAŞIYLA ORANTILI
Terör örgütü üyelerinin yakalanması ya da kimliklerinin deşifresini sağlayan ihbarcılara, en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşının katları oranında ödül verilecek. Verdiği bilgilerle bir örgüt üyesinin yakalanmasını sağlayanlar daha az ödül alırken bir terör eylemini failini, örgüt yöneticisini yakalatan daha fazla para alacak.
ÖNCEDEN İLAN EDİLEBİLİR
Lider kadroda yer alanları yakalatana verilecek ödülün ise üst sınırı yok. Komisyon belirleyecek. Komisyon, bu ödülü önceden belirleyip ilan edebilecek. Örneğin Karayılan'ın başına yüzbinlerce lira ödül koyabilecek ve ödülü Karayılan yakalanmadan önce duyurabilecek.
MEMURA PARA YOK
Terörist yakalatan ihbarcının kimliği can güvenliğini sağlamak için kesinlikle gizli tutulacak. Ödül mekanizmasından, hiçbir kamu görevlisi yararlanamayacak.
İlk yorum yazan siz olun
Karadeniz Haberleri
Kocaeli’de Kaçakçılık Operasyonu: 1 Milyon 350 Bin Liralık Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Amasya’da Soğan Bir Bardak Çaydan Bile Ucuz
Sakarya’da Kültür Şöleni Başladı: 10 Farklı Noktada 186 Etkinlik
Bartın’da Aktif Sigortalı Ve Kayıtlı İstihdam Sayısı 24 Yılda 2 Katına Çıktı
Samsunspor, Samed Onur’u Transfer Etti