TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ HUBUBAT EKİM ALANLARINA SAHİP OLAN ERZURUM'DA BU YIL VERİMİN ARTTIĞINI İFADE EDEN ÜRETİCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Türkiye'nin önemli hububat ekim alanlarına sahip olan Erzurum'da bu yıl verimin arttığını ifade eden üreticilerin yüzü gülüyor.

Türkiye'nin önemli hububat ekim alanlarına sahip olan Erzurum'da bu yıl verimin arttığını ifade eden üreticilerin yüzü gülüyor.

Erzurum'da hububat hasadı başladı. Özellikle buğday ekilen alanlarda üreticilerin hem yorucu hem de heyecanlı koşturmacası başladı. Erzurum'da genelde dışardan gelen biçerdöver ekipleri Horasan ilçesinden batı ilçelerine doğru ilerleyerek hasat yapıyor. Biçerdöverler ve traktörler ile tarlaya giren çiftçiler, hasat işleminin 15-20 gün devam edeceği ifade ediyor. Hasat ile birlikte TMO şubelerinin önünde de ciddi yoğunluklar yaşanıyor. Tarladan hasadını toplayan çiftçilerin bir sonraki durağı TMO teslim yerleri oluyor.

Horasan'da hasadın sıcak havalardan dolayı zorlu geçtiğini anlatan üretici Uğur Sezen, "Bir yılın verimini almaya başladık. 50 dönüm tarlamız var 25'i dün, 25'ini bugün yapıyoruz. Bu yıl yağışlardan dolayı ürünlerimiz daha iyi ve bereketli. Şükürler olsun. İnşallah bu süreçten sonra emeğimizin karşılığını alırız" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Erzurum Haberleri

Erzurum Valiliğinden Kuvvetli Yağış Uyarısı
Uyuşturucuyu Vites İle Teyip Arasındaki İç Kısımda Zulaladı
Erzurum’da Traktör Sayısı Toplam Minibüs, Otobüs Ve Kamyonu Geçti
Erzurum’da Çevre Denetimlerinde 12 Milyon Ceza Kesildi
Erzurum’daki Dört Dev Tünel Projesinde Kritik Eşik: Açılış Tarihleri Belli Oldu