Rize Masası programında bu hafta market ve şarküterilerde satılan açık gıda ürünleri ile tereyağındaki fiyat farkları ele alındı. Programda, Rize’de bazı şarküterilerde tereyağının 150 TL’den başladığı ve 450 TL’ye kadar çıktığı belirtilerek denetim çağrısı yapıldı.
Katılımcılar, açıkta satılan ürünlerin sağlık açısından risk oluşturduğunu ve fiyat farklılıklarının tüketicilerde güvensizlik yarattığını ifade etti.
İnşaat Yüksek Mühendisi Murat Yazıcı, açık ürünlerin ciddi hastalıklara neden olabileceğini belirterek bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Gazeteci İsmet Kösoğlu, market önlerinde güneşe maruz kalan ürünlerin bozulma riski taşıdığını ifade etti.
Öğretim Görevlisi Dr. Taner Erol, tereyağı fiyatlarındaki geniş aralığa dikkat çekerek aynı ürünün 150 TL’ye de 450 TL’ye de satılmasının soru işaretleri oluşturduğunu vurguladı.
Felsefe Bilimci Muhittin Bayrak ise denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek ilgili kurumları göreve çağırdı.