Ardeşen Büyük Yayla’da Kar Manzaraları Büyüledi

RİZE'NİN ARDEŞEN İLÇESİ SINIRLARI İÇERİSİNDE YER ALAN YAKLAŞIK 3 BİN METRE RAKIMDAKİ BÜYÜK YAYLA'DA YAĞAN KARLA BİRLİKTE SEYRİNE DOYUM OLMAYAN MANZARALAR OLUŞTU

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı, yüksek kesimlerde eşsiz manzaralar oluşturdu. Rize’nin Ardeşen ilçesi sınırlarındaki yaklaşık 3 bin metre rakıma sahip Büyük Yayla, beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı yaylada, evler ve tesisler neredeyse tamamen kar altında kaldı.

Yoğun kar yağışı, bölgedeki yaşamı olumsuz etkilerken, yaylada bulunan bir turistik tesisin güvenlik kameraları, bu etkileyici manzaraları kayda aldı. Görüntülerde kar altında kalan yapılar ve doğanın sunduğu muhteşem manzaralar dikkat çekti.

Bölge genelinde 600 metrenin üzerindeki yaylalar ve köyler de kar yağışından etkilendi. Yetkililer, bölgedeki vatandaşlara dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

RİZE TSO’DA GRUP SONUÇLARI BELLİ OLDU
Rize Ticaret Ve Sanayi odası seçim sonuçları
Çayeli TSO’da yeni dönem: Mehmet Sarı başkan seçildi
“GASTRONOMİ RİZE” GÜNLERİ PERŞEMBE GÜNÜ KAPILARINI AÇIYOR
Çay TV Ankara Bölge Müdürlüğü Yeni Yerinde Yayın Hayatına Devam Ediyor