Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Trovit Yaylası yolunda meydana gelen çığda, araçlarıyla mahsur kalan vatandaşlar ve büyükbaş hayvanlar ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı.
Hafta sonu yağan yoğun karın ardından bugün havanın açmasıyla bölgede çığ tehlikesi yaşandı. Akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir iş makinesi ile birlikte 5 araç kar kütlesi altında kaldı. Araçlardaki vatandaşlar ekiplerce kısa sürede güvenli bölgelere tahliye edildi.
AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri, kar altında kalan kamyoneti ve içerisindeki hayvanları kurtarırken, kapanan yolun açılması için çalışmalar başlatıldı. Çalışmalara 2 iş makinesi, 5 İl Özel İdaresi personeli, 9 AFAD görevlisi, 3 jandarma personeli ve Yaylaköy (Elevit) Muhtarı da katıldı.
Yetkililer, çığ riskinin devam ettiğini hatırlatarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.