Çaykur Sezonu Açtı , Bakın 1. Sürgün Dönüm Başına Kaç Kilogram Çay Alacak

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) çay fabrikalarının yaş çay alımlarını başlatması için talimat verdiği bildirildi.

Rize-Artvin Havalimanının 14 Mayıs günü açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı yaş çay alım kilogram fiyatını desteklemeyle birlikte 7 lira olarak açıklarken, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü de bugün çay fabrikalarına yaş çay alımlarını başlatması için yazılı talimat verdi.

ÇAYKUR'un birinci sürgünde üreticilerden dönüm başına 600 kilogram kota uygulayacağı belirtilirken, henüz şuana kadar çay üreticilerini çay toplamak için bahçelerine girmediği öğrenildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize Ziraat Odalarından Net Mesaj: “Yaş Çayda Taban Fiyat 38 TL Olmalı”
Saadet Partisi Rize’den Sert Çıkış: “Şiddet Sıradanlaşıyor, Toplum Alarm Veriyor”
Rize'de kaza , 4 kişi yaralandı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri