ÇAYKUR’da Devrim Şart! Halkın Adamı Muhittin Bayrak’tan Rize Çayını Dünya Markası Yapacak 10 Maddelik Tarihi Reçete!

İŞ İNSANI VE FELSEFECİ KİMLİĞİYLE TANINAN MUHİTTİN BAYRAK; BUGÜNE KADAR, HABER SİTELERİNDE VE KATILDIĞI "RİZE MASASI" PROGRAMINDA ÇAY SEKTÖRÜNÜN KANAYAN YARALARINA VURDUĞU NEŞTERİ BU KEZ DEV BİR REFORM PAKETİNE DÖNÜŞTÜRDÜ. AYRINTILAR CAYTVHABER.COM'DA

Rize’nin gür sesi, iş insanı ve felsefeci kimliğiyle tanınan Muhittin Bayrak; bugüne kadar sosyal medyada, haber sitelerinde ve katıldığı "Rize Masası" programında çay sektörünün kanayan yaralarına vurduğu neşteri bu kez dev bir reform paketine dönüştürdü. ÇAYKUR’un yönetim zaafiyetlerinden teknolojik altyapı eksikliğine, nakliye krizinden pazarlama hatalarına kadar tüm kronik sorunları masaya yatıran Bayrak, "Çözüm koltukta oturarak değil, vizyonla ve halkın arasında bulunur" diyerek ezber bozan bir kurtuluş reçetesi açıkladı.
​Halkın içinden gelen iş insanı Muhittin Bayrak’ın akılcı, liyakatli ve radikal çözüm önerileriyle yeniden şekillenen o tarihi manifesto:
​"Çay Bu Halkın Yaşam Felsefesidir, Liyakatsizliğe Kurban Edilemez!"
​"Biz çaya sadece topraktan koparılan bir yaprak gözüyle bakmıyoruz. Çay; bu coğrafyanın alın teri, felsefesi ve geleceğidir! Ancak bugün ÇAYKUR, hantal yapılar ve liyakatsiz kadrolar eliyle yönetilemez hale getirilmiştir. Fabrikalara müdür atanırken siyasi torpile değil, kesin ve katı bir liyakat sırasına bakılmalıdır! İşin ehli başa gelmediği sürece, çaydaki bu kaos bitmez. Biz bu sömürü düzenine de, liyakatsizliğe de son vermeye geliyoruz!"


​İŞTE MUHİTTİN BAYRAK’IN AÇIKLADIĞI RADİKAL ÇÖZÜM REÇETESİ:
​1. Fabrikalarda "Ön Soldurma" ve "Soğutma Depoları" Şart!
​"İzdiham dönemlerinde çaylar fabrikaların kapısında çürüyor, kalitesi düşüyor. Bunun önüne geçmek için tüm fabrikalarda acilen ön soldurma üniteleri kurulmalıdır. Ayrıca, toplanan yaş çayın bozulmadan korunabilmesi için modern soğutma depoları inşa edilmelidir. Bu adımlar atılırsa ne üretici kapıda bekler ne de çayımızın kalitesi heba olur."
​2. Nakliyede Vakumlu Kamyon Devrimi ve ÇAYKUR Bünyesinde İstihdam
​"21. yüzyılda hala insan gücünü ilkel şekilde sömürerek yükleme-boşaltma yapılamaz. ÇAYKUR, nakliye ve yükleme süreçlerindeki aksamaları bitirmek için acilen kendi vakumlu kamyon filosunu kurmalıdır! Bu araçları çalıştıracak yükleme işçileri de taşeron olarak değil, doğrudan ÇAYKUR bünyesinde kadrolu işçi olarak alınmalıdır. Böylece hem istihdam yaratılır hem de işler tıkır tıkır işler, aksama yaşanmaz!"
​3. Şehir İçindeki Fabrikalar Şehir Dışına: Hem Taşınma Hem Kapasite Artışı!
​"Şehir merkezlerinde sıkışıp kalan, hem trafiğe yük olan hem de genişleyemeyen fabrikalar acilen şehir dışındaki uygun alanlara taşınmalıdır. Bu taşınma sıradan bir yer değiştirme olmamalıdır; taşınma esnasında fabrikaların günlük işleme kapasiteleri de katlanarak artırılmalı ve bölgeye yeni modern fabrikalar kazandırılmalıdır."
​4. Fabrikalarda Son Teknoloji ve Modernizasyon
​"Dünya değişiyor ama bizim fabrikalarımız eski sistemlerle direniyor. Tüm ÇAYKUR fabrikaları baştan aşağı modernize edilerek son teknolojilerle donatılmalıdır. Otomasyon sistemleri sayesinde hem maliyetler düşecek hem de dünya standartlarında standart ve kaliteli kuru çay üretimi sağlanacaktır."
​5. Kotaya Son! Elde Kalan Kuru Çay Özel Sektöre Değil, Üreticiye!
​"Üreticiyi bıktıran, özel sektörün kucağına iten kontenjan ve kota uygulamaları tamamen kaldırılmalıdır. Ayrıca ÇAYKUR, elinde kalan veya satamadığı kuru çayı, piyasayı manipüle eden özel sektöre ucuza peşkeş çekmemelidir! O çay, bu çayı var eden öz üreticisine uygun şartlarda satılmalıdır. Zenginlik dışarıya değil, Rizelinin cebine girmelidir."
​6. Küresel Markalaşma ve Yeni Pazarlama Stratejileri
​"ÇAYKUR’u sadece Türkiye’nin değil, dünyanın bir numaralı çay markası yapmaya kararlıyız. Bunun için hantal satış politikaları terk edilmeli, yeni ve dinamik pazarlama stratejileri geliştirilmelidir. Dünyanın dört bir yanında agresif, vizyoner ve yoğun reklam içerikli tanıtım kampanyaları yapılarak ÇAYKUR bir dünya markası haline getirilecektir."
​"Biz Gücümüzü Halktan Alıyoruz"
​Çözümün masa başında oturarak değil, sahada halkla birlikte inşa edileceğini hatırlatan iş insanı ve felsefeci Muhittin Bayrak, sözlerini şöyle tamamladı:
​"Kamyoncu esnafımızın artan mazot maliyetleri altında ezilmesine de, yükleme işçisinin güvencesiz çalıştırılmasına da, üreticinin emeğinin çalınmasına da sessiz kalamayız. Bizim felsefemiz haktan ve halktan yanadır. ÇAYKUR’u ayağa kaldıracak bütçe de, vizyon da, bu projeler de elimizde hazır. Yönetenler fildişi kulelerinden insin, halkın arasına karışsın. Söz veriyoruz; Rize çayını el birliğiyle hak ettiği o küresel zirveye taşıyacağız. Çünkü biz halkın adamıyız, halkın yanındayız!"


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

RTEÜ öncülüğündeki Gençlik Think Tank’i Projesi İstanbul’da tamamlandı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rizeli teknik adam yeniden Fenerbahçe'de , İsmail Kartal, sarı-lacivertli kulüpte 4. kez göreve getirildi
Rize semalarında ay yıldızlı eşsiz görüntü