Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de 33 Hizmetin Açılışını Gerçekleştirdi

Dün gece saat 21:30 sularında babaocağı Güneysu'ya gelen ve geceyi Güneysu Merkez Mahallesi'ndeki konutunda geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 33 ayrı eserin açılışını yapmak için Rize Valiliği önünde düzenlenen törene katıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in gerçekleştirdiği konuşmaların ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’de yapılan ve devam eden dev projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.


Rize'ye eli boş gelmediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 525 milyon TL olan İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD Bölge Müdürlüğü binaları ile 5 okul, Güneysu TOKİ Konutları ve Ardeşen Derin Deşarj Sistemi gibi 33 projenin toplu açılış törenini gerçekleştireceklerini belirtti.

Rize'nin Allah vergisi güzelliklerini değerlendirebilmesi için gereken her türlü yatırımı yapmaya devam edeceklerini aktaran Erdoğan, lojistik merkez ile ilgili çalışmaların yapıldığını ve inşaatın süratle yapılacağını dile getirdi.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatının da süratle devam ettiği aktaran Erdoğan, yarın inşaata giderek denetleme yapacağını ifade etti. Erdoğan yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanının 2022 yılında hizmete açılmasının düşünüldüğünü söyledi.

Son 18 yılda Rize'ye 20 milyar TL'nin üzerinde yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, "Eğitimde 1875 adet yeni derslik inşa ettik. Yüksek öğrenim öğrencileri için 5296 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Lisede Çayeli ve Güneysu'da toplamda 2250 kişi kapasiteli daha yurt binaları açacağız. Şehrimizin dört bir yanına yüzme havuzları, sporcu fabrikası, gençlik merkezleri, spor salonları, kamp eğitim merkezi, futbol sahaları inşa etik. Rize Su Sporları tesisinin, Fındıklı Gençlik Merkezi'nin, Kalkandere ve Çamlıhemşin spor salonunun yapımı, Ardeşen Gençlik Merkezi'nin ise ihalesi devam ediyor. Rize, Güneysu ve İyidere'de yapacağımız millet bahçeleri ile ilgili çalışma sürüyor." dedi.

Rize'nin dünya markası çayı ile turizmi bir araya getirecek çay çarşısı projesi ile Rize'yi yeni bir simgeye kavuşturacaklarını aktaran Erdoğan, "Bünyesine rekreasyon alanları, çay sunum ve tadım merkezi, eğitim merkezi gibi yapıların olacağı çay çarşısını önümüzdeki yılın Eylül ayına kadar tamamlayacağız" dedi.

Prof. Turan Erdoğan'ı Unutmadı

Rize'deki ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 879 milyon TL tutarında kaynak aktardıklarını ifade eden Erdoğan, sağlık alanında 10'u hastaneden oluşan toplam 28 sağlık tesisi inşa ettiklerini söyleyerek geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden RTEÜ Tıp Fakltesi öğretim üyesi Prof. Dr. Turan Erdoğan'ı da anarak kendisine rahmet diledi.

Rize'ye 800 yataklı şehir hastanesinin arsa süreci, 50 yataklı Çayeli Devlet Hastanesi'nin proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran Erdoğan, "Ulaşımda 20 km'den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 167 km'ye çıkardık. İkizdere-İspir yolu, Ovit tüneli ve bağlantı yollarını hizmetinize sunduk. Ortaköy, Kantarlı, Diktaş ve Kocaköprü tarihi köprülerini restore ettik." ifadelerini kullandı.

2002 yılında 24,4 milyon TL  yaş çay budama ve destek ödemesi yapıldığını söyleyen Erdoğan, 2019 yılında ise 176 milyon TL destek ödemesi yaptıklarını ifade etti. Son 18 yılda Rizeli çiftçilere 2,5 milyar TL yaş çay prim ve budama desteği sağladıklarını kaydeden Erdoğan, "Rize'de ÇAYKUR tarafından 2002 yılında 378 bin ton çay alımı yapılmışken 2019 yılında 517 bin ton çay alındı. Son 18 yılda yaş çay alımı karşılığında üreticilere toplam 6,5 milyar TL ödedik. Bu yılın çay fiyatlarını açıkladık. Aldığım haberler memnuniyetti. İnşallah bereketli bir hasat dönemi geçirir, bol kazançlar elde edersiniz." şeklinde konuştu.

Rize'nin içme suyu ihtiyacını karşılamak için Varda ve Andon kaynağından aldıkları suyun inşa edilen tesisle şehre ulaştırdığını ifade eden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Ayrıca yine Varda kaynaklarından 85 km uzunluğundaki ikinci kısım isale hattı ile de yerleşim yerlerine su ileteceğiz. Hemşehrilerimizi taşkından korumak için son 18 yılda 58 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik. Böylece şehir merkezini, 104 adet yerleşim yerini ve 17 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Halen 21 adet taşkın koruma tesisinde inşaat çalışmaları sürüyor. Rize'ye, Güneysu'ya, Ardeşen'e, Çayeli'ne, Fındıklı'ya, Derepazarı'na, İyidere'ye, Pazar'a doğal gazı getirdik. İnşaallah bu yıl sonuna kadar da Kalkandere'ye getireceğiz."

Konuşmasının ardından toplu açılışları gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alipaşa mahallesinde inşa edilen otelin açılışını yapmak üzere alandan ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Yaş Çay Fiyatı Heyecanı Üreticiyi sardı. Üreticiler ; Yaş Çay Fiyatı, Enflasyonun Altında Kalmamalı
31 Mart Yerel Seçimlerinin Ardından Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi: İkinci Fırsat Bizi Onure Edici Oldu
Rize'den 2024 yılın ilk çeyreğinde 5 milyon 109 bin 641 dolar ihracaat
Rize'de dolmuş fiyatları zamlandı
Rize İnstagram sayfaları , Rize Haber , Rize Haberleri , Son Dakika Rize Haberleri