Çay ithalatında ülke ayrımı yapılmadan gözetim uygulaması getirildiği bildirildi.
Rize Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, İthalatta Gözetim Uygulanmasına ilişkin Tebliğ'in Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtildi.
Çay ithalatında ileriye yönelik ülke ayrımı yapılmaksızın yürütülecek gözetim usul ve esaslarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, alınan karar doğrultusunda siyah çayın ithalatında tonunda birim gümrük kıymeti 4 bin 550 dolar altında olan şirketlerin ithalat yapabilmesi için Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nden izin alması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, gümrük beyannamesi kapsamında ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonundan brüt 25 kilogram veya daha az miktarda yapılacak ithalatın ise gümrük kıymetine bakılmaksızın gözetim uygulamasından muaf olduğu bildirildi.
İlk yorum yazan siz olun
Rize Haberleri
Anzer Yaylası’nda Ayı Arılığa Zarar Verdi: “Arıyı da Ayı Gibi Koruma Altına Alın”
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Modifiye ve Abartı Egzozlu Araçlara Denetim: Çok Sayıda Sürücüye Ceza
Konyaspor ile Çaykur Rizespor 33. randevuda