KARADENİZ'İN SOĞUMAYA BAŞLAMASI İLE BİRLİKTE RİZE AÇIKLARINDA HAMSİ BOLLUĞU SÜRERKEN, BU BOLLUK TEZGAHLARA DA YANSIYOR.HAMSİNİN KİLOSU 35 TL’DEN SATILIYOR

Karadeniz'in soğumaya başlaması ile birlikte Rize açıklarında hamsi bolluğu sürerken, bu bolluk tezgahlara da yansıyor.

Karadeniz'in soğumaya başlaması ile birlikte Rize açıklarında hamsi bolluğu sürerken, bu bolluk tezgahlara da yansıyor.

1 Eylül 2023 tarihinde açılan av sezonuyla balıkçıların ağları balıklarla dolup taşmaya başlıyor. Tezgahlardaki çeşitlilikte ise başı hamsi çekiyor. Rize'nin Pazar ilçesinden denize açılan balıkçılar kasa kasa hamsi ile geriye dönüyor. Daha önce kilogramı 80 TL, 70 TL, 40 TL'den satılan hamsi şimdi ise 35 TL'den satılıyor.

Doğu Karadeniz'de hamsi bolluğu olduğunun altını çizen balıkçı esnafı Faik Yılmaz "Bu yıl palamut olmadığı için hamsi oluyor. Trabzon'dan Hopa'ya kadar hamsi bol. Her gün oluyor o nedenle fiyatı da uygun. Bugün 35 TL kilosu. Vatandaş yiyor. Hamsiler yüzü güldürdü. Burada tutulan taze hamsiler" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Ç.Rizespor Recep Hoca İle ilk Puanını aldı
Rize’de Ağaç Kesimi Sırasında Yaralanan Vatandaş Hastaneye Kaldırıldı
Rize’de ‘Adalı Göl’ Buz Tuttu
Rize Karanlık Bir şehir; Rize Masasında Gündem trafik ve ışıklandırma
Rize Barosu’na Yeni Hizmet Binası Müjdesi