Kavron yaylası'nda sıradışı heykeller

rize'nin çamlıhemşin ilçesi kavron yaylası'nda emekli öğretmen kadir genç'in derelerdeki taşlardan toplayarak yaptığı taş heykeller ilgi çekiyor

Kavron yaylası'nda sıradışı heykeller
 Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kavron Yaylası'nda eşine zor rastlanır bir ustalık sergileyen heykeltraş ustası olan Kadir Genç'in dere taşlarından yaptığı heykeller yaylaya gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.


Çamlıhemşin'e bağlı Sırt Mahallesi sakinlerinden olan emekli öğretmen Kadir Genç, boş zamanlarında dereden çıkardığı taşlarla heykeller yapıp yayladaki evinin önünde sergiliyor.
Kavron Yaylası'na gelen turistlerin adeta uğrak yeri haline gelen Genç'in yaptığı heykeller ilgi çekiyor.

Genç, heykelleri ticari amaçla yapmadığını, taştan onlarca heykel yaparak gelen yerli ve yabancı turistlere hediye ettiğini belirterek “Amacım değişik bir tarz oluşturup, ilçe turizmine katkı sağlamak ve gelen turistlere farklı bir örnekler sergilemek” dedi.







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Temmuz ayında kar sürprizi
 Rize’de düşen uçağa ilk ulaşılma görüntüsü ortaya çıktı
Rize Valisi Baydaş enkazı bulunan jet uçağı ile ilgili açıklama yaptı
Güneysu İlçesi Anahtar Parti İlçe Başkanlığına Fatih Aşık Atandı
Çamlıhemşin’de Zipline Tesisinde Kaza: Bir Personel Yaralandı