Kibdağı'nda Mahsur Kalan İşçiler Kurtarıldı

Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı mevkisinde cami inşaatında çalışan ve 3 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan işçiler askeri helikopter ile kurtarıldı.

 Güneysu Kıbledağında camii inşaatında çalışan ve 3 mt yaklaşan yoğun ve gevşek zeminden oluşan kar nedeniyle kendilerine ulaşılamayan 3 vatandaşımız helikopterle bulundukları yerden alınarak Rize İl merkezine getirildi. Sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk olmaması amacıyla kontrol amaçlı olarak Rize Devlet Hastanesine sevk edilmişlerdir.

Diğer taraftan Güneysu Ballıdere Başmeşe mevkiindeki 2 çobana, teknik arıza nedeniyle helkopter ulaşamadan Trabzon iline dönmüş olup Rize Afad ekipleri ve diğer birimler ulaşmak için karadan hareket etmişlerdir.

Bilindiği gibi önceki gün çobanlara helikopterle kendileri ve hayvanları için malzeme bırakılmış ve devamlı iletişim halinde olarak iyi oldukları belirtilmiştir.












İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’nin lezzet şöleni ÇayTV’de canlı!
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize Gastronomisinden ‘sıfır Atık Hareketi’ne Horonlu Destek
Rize’de lezzet ve müzik şöleni sürüyor: Gastronomi Günleri Çay TV’de canlı yayında