Köye Dönüşe 15 Bin TL Kampanyası Bitti

İkizdere Göl yayla köyü muhtarı Dursun Ali Kan köye dönüşlere artık 15 bin TL vermediklerini ve dönüşlerin başladığını söyledi

İkizdere ilçesi Göl Yayla köyünde 6 yıl önce başlatılan köye dönüşlere 15 bin TL uygulaması kaldırıldı.

   Rize”nin İkizdere ilçesine bağlı Göl yayla köyünde 6 yıl önce başlatılan “ Köye dönüşlere 15 bin TL” Kampanyası sona erdi. Köy muhtarı Dursun Ali Kan 6 yıl süren kampanya da köye kimse dönmedi, herkesin maddi durumu iyi,  bu sürede 4 aile köye dönüş yaptı ancak hepsinin durumu iyi olduğu için dönüş yaptılar. Şimdi köyde hayvancılık yapıyorlar” dedi.

      Köyde 15 hane var

Köy muhtarı Dursun Ali Kan 6 yıldır köyde muhtar olarak görev yaptığını belirterek” Ben de büyük şehirlerde uzun yıllar durdum, ancak köy hayatı gibi yok, artık kendi köyümdeyim ve yaptığımız çağrıya kimse cevap vermedi. Köyden çıkanların tümünün maddi durumu iyi, köy nüfusumuz normalde 7 binin üzerinde ancak köyde 15 hane yaşamakta. Yaz aylarında köyümüz şenlenmekte” dedi.

    Hayvancılık ve Turizm

Köy muhtarı Dursun Ali Kan köyde kalanların hayvancılık yaptığını belirterek”  Yurt dişindan hayvan getirilmemesinden sonra köye dönüş başladı. Hayvancılık köyümüzde ilerlemeye başladı.  Hayvancılığın yanında önceki yıl yaptığımız kayak yarışmaları ilgi çekti. Bu yıl yine kayak yarışmaları düzenleyerek köyümüzü tanıtacağız” dedi.

   Kesin dönüş yaptık

Yıllarca İstanbul da ticaret ile uğraştıklarını söyleyen İbrahim Yazıcı(45) ve Abdurahman Keskin (59) köye kesin dönüş yaptıklarını ve hayvancılık ile uğraştıklarını söylediler. Yazıcı ve Keskin” Köy havası gibi yok, doğa ile ve hayvanlar ile baş başayız, artik şehir hayatından biktik ve İstanbul da ki işlerimizi çocuklarımıza bırakarak köyümüze kesin dönüş yaptık” dediler.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Yaş Çay Fiyatı Heyecanı Üreticiyi sardı. Üreticiler ; Yaş Çay Fiyatı, Enflasyonun Altında Kalmamalı
31 Mart Yerel Seçimlerinin Ardından Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi: İkinci Fırsat Bizi Onure Edici Oldu
Rize'den 2024 yılın ilk çeyreğinde 5 milyon 109 bin 641 dolar ihracaat
Rize'de dolmuş fiyatları zamlandı
Rize İnstagram sayfaları , Rize Haber , Rize Haberleri , Son Dakika Rize Haberleri