Rize Barosu’na Yeni Hizmet Binası Müjdesi

TBB BAŞKANI AV. ERİNÇ SAĞKAN VE RİZE BARO BAŞKANI AV. ÜMİT PEÇE, ÇAY TV’DE YAYINLANAN “A’DAN Z’YE” PROGRAMINDA MUSTAFA YÜCEL YAZICI’NIN KONUĞU OLDU.RİZEYE YENİ HİZMET BİNASI MÜJDESİ'Nİ ÇAYTV CANLI YAYININDA VERDİLER

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Erinç Sağkan ve Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Çay TV’de yayınlanan “A’dan Z’ye” programında Mustafa Yücel Yazıcı’nın konuğu oldu. Programda, Rize’ye kazandırılacak yeni hizmet binası başta olmak üzere genç avukatların yaşadığı sorunlar ele alındı.

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Rize’nin ihtiyacı olan yeni hizmet binası için TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan ile birlikte uygun alanlarda incelemelerde bulunduklarını söyledi. Peçe, yapılacak yeni binanın tüm finansmanının Türkiye Barolar Birliği tarafından karşılanacağını ifade etti.

TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, Türkiye’de 92 hukuk fakültesinin öğrenci kabul ettiğini belirterek, mezun sayısının fazlalığının genç avukatlar üzerinde ekonomik baskı oluşturduğunu dile getirdi. Sağkan, bu sorunun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Av. Sağkan ayrıca, hâkimlik mesleğine geçişte daha fazla eğitim alınması gerektiğini, genç yaşta hâkim olan kişilerin mesleğe başlamadan önce birkaç yıl avukatlık yapmasının önem taşıdığını söyledi.

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Rize’nin ilçelerinde ciddi personel eksikliği bulunduğunu da belirterek, bu konuda iyileştirmeye ihtiyaç olduğunu aktardı.

A'DAN Z'YE PROGRAM TEKRARINI İZLE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de ‘Adalı Göl’ Buz Tuttu
Rize Karanlık Bir şehir; Rize Masasında Gündem trafik ve ışıklandırma
RTEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Özel, TÜBA GEBİP Ödülüne Layık Görüldü
Rize İl Kültür Ve Turizm Müdürü Kadrosuna Alper Avluk Asalaten Atandı
Anzer Yaylası’nda Ayı Arılığa Zarar Verdi: “Arıyı da Ayı Gibi Koruma Altına Alın”