Rize Ovit Dağı’nda Haziran Ayında Kar Keyfi

RİZE'NİN İKİZDERE İLÇESİNE BAĞLI 2.640 RAKIMLI OVİT DAĞI’NDA, YAZ MEVSİMİNİN BAŞLAMASINA RAĞMEN KAR BOTLARIYLA KAYAK YAPILABİLİYOR

Rize Ovit Dağı’nda Haziran Ayında Kar Keyfi

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Doğu Karadeniz'in turizm merkezi Rize, kış boyunca kar kalınlığıyla öne çıkan bölgeleriyle gündemdeydi. Kış aylarında Ayder Yaylası'ndan havalanan helikopterlerle Kaçkar Dağları’nda gerçekleştirilen Heliski sporu ve Güneysu ilçesindeki Handüzü Yaylası’ndaki yoğun kar örtüsü, bölgeye olan ilgiyi artırmıştı.

Haziran ayına girilmesine rağmen kar örtüsünün sürdüğü Ovit Dağı da kayak tutkunlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Kar kalitesiyle öne çıkan dağda, yaz aylarında dahi kayak yapılabilmesi doğa ve kış sporu tutkunlarının dikkatini çekiyor.

Rize’de son yıllarda kurulan 5 kayak kulübünde 150’nin üzerinde sporcu aktif olarak faaliyet gösterirken; Ayder Yaylası, Handüzü Yaylası ve Ovit Dağı gibi bölgeler, yılın büyük bölümünde kayak yapmaya elverişli yapısıyla öne çıkıyor.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanvekili Adnan Er, Ovit Dağı’nın sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da karla kaplı olduğuna dikkat çekerek, “Haziran’da dahi karla kaplı oluşuyla Türkiye'de nadir rastlanan bir doğa harikasıdır. Ulaşımı kolay, altyapısı gelişmeye açık bu bölge, Rize'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çaykur Yönetim Kuruluna 2 yeni isim
Rize Belediyesi’nden Kadınlara Destek: Hanımeli Çarşısı Kapılarını Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Zemin Yalıtımı Ne zaman Bitecek ?