Rize Trabzon Belediye Otobüs Seferleri Durduruldu

Rize Trabzon arası toplu taşımacılık yapan belediye otobüs seferleri D4 Yetki Belgeleri bulunmadığı gerekçesiyle karşılıklı olarak durduruldu.

Rize Trabzon Belediye Otobüs Seferleri Durduruldu
 Rize ve Trabzon arası toplu taşımacılık yapan belediye otobüs seferleri D4 Yetki Belgeleri bulunmadığı gerekçesiyle dün (11 Mart) itibariyle karşılıklı olarak durduruldu.

Hafta içi her sabah 06.30 ile 17.30 saatleri arasında karşılıklı 6 sefer, Cumartesi 10.30 ile 16.00 saatleri arasında 4 sefer toplu taşımacılık gerçekleştiren 2 komşu il arasındaki otobüs seferleri sadece Pazar günleri yapılmıyordu.


Konu hakkında Rize Belediyesi tarafından Trabzon seferini yapan otobüsün üzerine ve Trabzon durağına asılan duyuru yazısında “53 AK 311 ve 61 S 348 plakalı araçların Rize Trabzon, Trabzon Rize güzergahında yasal olarak Toplu Taşıma Hizmetleri verebilmeleri için ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından D4 Yetki belgesi almaları gerekmektedir. Bu plakalar adına D4 yetki belgesi düzenlenebilmesi için Rize Valiliği İl Trafik Komisyonu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulaşım Koordinasyon Merkezlerinin mevcut arz/talep dengesi ve taşıma düzeni bakımından bir sakınca olmadığına dair ilgili karar verilmemesinden dolayı yeni bir karar alınıncaya kadar, bu güzergahda 11.03.2016 tarihinden sonra Toplu Taşıma Hizmeti verilmeyecektir. Bilgilerinize rica ederiz. Rize Belediyesi” denildi.







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize'nin Yüksek Kesimlerinde Yaz Ortasında Kar Temizliği Sürüyor
2025 Mayıs Ayı Yaş Çay ve Budama Paralarının Ödeme Tarihi Belli Oldu
Rize’de “Evde Hemodiyaliz Tedavisi” Başladı
Ardeşen'de Off-Road Heyecanı: Takla Atan Araç Yürekleri Ağıza Getirdi
Rize’de Silahlı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti