RİZE'DE 158 KÖY YOLU AÇILDI

Rize'de  etkisini gösteren kar yağışı sonrası kapanan 251 köy yolunun ulaşıma açılması için Vali Kemal Çeber koordinasyonunda devam etmekte olan çalışmalar neticesinde akşam saatleri itibariyle 158 köy yolu ulaşıma açıldı.

Rize ve ilçelerinde 22 Aralık Çarşamba günü yoğun bir biçimde başlayan ve etkisini azaltarak devam etmekte olan kar yağışı sonrası kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

İl Özel İdare ekiplerinin mesai saati gözetmeden yapmış olduğu çalışmalar ile açtıkları köy yollarının devam etmekte olan kar yağışı ile beraber tekrar kapanması sonucu 12 ilçemizde toplan 251 köy yolunda ulaşım sorunu yaşanmıştır. Yol açma çalışmaları kapsamında kapanan 251 köy yolunun 158’i ulaşıma açılırken kapalı olan 93 köy yolunun 80’inde toplam 73 personel ve 62 iş makinesi ile çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerimizde toplam 13 köy kışın nüfus barındırmadığından yolları yaz başına kadar açılmamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Ankara’da dev organizasyon; ‘Rize Günleri’ programı belli oldu
RTB’nin Yeni Meclis Başkanı Hasan Kopuz Oldu
Rize'den 2024 yılın ilk çeyreğinde 5 milyon 109 bin 641 dolar ihracaat
Kalp Nakli Sonrası Hayatını Kaybeden Rizeli Esila Tüfekçi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Yaş Çay Fiyatı Heyecanı Üreticiyi sardı. Üreticiler ; Yaş Çay Fiyatı, Enflasyonun Altında Kalmamalı