Rize’de Ayı Saldırısı: Kovanları Zarar Gören Üretici Tepki Gösterdi

RİZE'DE AYILARIN SALDIRISI SONUCU KOVANLARI ZARAR GÖREN BAL ÜRETİCİSİ YAŞANAN OLAYA, "BEN ŞİMDİ NE EDEYİM?" DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Abdullah Hoca köyünde ayı saldırısı sonucu bir bal üreticisinin kovanları zarar gördü. Ayının kovanlara saldırmasıyla tüm kovanlar parçalanırken, içerisindeki balın da yendiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, kış uykusuna yatmadığı belirtilen ayı, köyde bulunan arılığa girerek üretici Dursunali Kömürcü’ye ait kovanlara zarar verdi. Saldırı sonrası kovanların kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Yaşanan olay sonrası mağdur olduğunu ifade eden bal üreticisi Dursunali Kömürcü, ayı saldırılarıyla ilgili önlem alınması gerektiğini dile getirdi. Kömürcü, “Ben şimdi ne edeyim? Devlet vurmayın diyor. Böyle bir şey olmaz” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Bölgede ayı saldırılarının zaman zaman yaşandığı belirtilirken, üreticiler yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de İlk Yerel Eylem Gruplarından Vali Baydaş’a Ziyaret
Yusuf Ziya Alim: "2025 Yılında 160 Bin Ton Da Kuru Çay Olarak Üretim Yapıldı"
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
BAYRAK; YAŞ ÇAY TABAN FİYATI EN AZ 50 TL OLMALIDIR!