Rize’de Çözüm Süreci Protesto Edildi

Çözüm sürecini protesto etmek için ilçede toplanan bir grup Cuma namazı çıkışı sonrası basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrası hazırladıkları kuklanın üzerine Abdullah Öcalan maskesi giydirip üzerine PKK bayrağı yapıştırdıkları kuklayı önce astılar, sonrada ateşe verdiler.

İlçenin Namık Kemal meydanında “Tek Bayrak, Tek Millet, Akıllı Ol Hükümet” sloganı ile bir araya gelen gençler açtıkları dev Türk bayrağını dalgalandırarak hep bir ağızdan slogan attılar.
Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından Abdullah Öcalan kuklasını meydanda kurdukları darağacına asan gençler “Kahrolsun PKK” sloganları ile Öcalan kuklasını ateşe verdi.
Eylem sonrasında Çayeli Ülkü Ocakları adına bir basın açıklaması yapan Hüseyin Taşçı, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları sırasında tek bir Türk bayrağı bile açılmadığını belirterek “Kutlamalarda sadece sözde Kürdistan bayrağı, bez parçaları ve İmralı canisinin posterleri ve hemen yanında Öcalan’ın özgürlüğü pankartı vardı. Bunu bütün medya kuruluşlarından canlı olarak izledik. Bu kutlamalara devletimiz onay verip, Türk polisini PKK’nın muhafızı yapmıştır. Sonra da sayın Başbakanımız Türk Bayrağının asılmamasını kınıyorum demiştir” diyerek çözüm sürecini eleştirdi.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Marşı eşliğinde Türk bayrağını dalgalandıran gençler sessizce dağıldı. Cuma namazı sonrası düzenlenen eyleme Rize MHP İl Başkanı Osman Cem Kazmaz ve vatandaşlarda destek verdi.







İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çaykur 2024 yılı işçi alımı kurası Ne zaman ? Çaykur Kura Çekimini Çaytv Canlı Verecekmi ?
Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvasının Rize İl Finalini Bu Gün Gerçekleştirildi
Deniz Sitesi Ve Taşlıdere Kentsel Dönüşümü İçin Kura Çekimi Yapılacağı tarih belli oldu
Ankara’da dev organizasyon; ‘Rize Günleri’ programı belli oldu
RTB’nin Yeni Meclis Başkanı Hasan Kopuz Oldu