Rize’de Denizcilik Lisesi, AB Destekli Çevre Projesine Katılmaya Hak Kazandı

Rize Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği Projesi dahilinde İspanya, İtalya ve Estonya'da su kirliliği araştırması yapacak.

Rize’de eğitim veren Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen çevre odaklı bir projede yer almaya hak kazandı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Marine Pollution in Maritime Studies” adlı Erasmus KA-210 projesi, üç Avrupa ülkesiyle yürütülecek uluslararası iş birliği kapsamında uygulanacak.

Projenin ilk hareketliliği İspanya’da gerçekleştirilecek. Programa katılacak öğrenciler, su kirliliğini yerinde inceleyerek bilimsel araştırmalar yapacak, uzmanlarla bir araya gelerek deniz ekosistemleri üzerine çalışmalar yürütecek. Öğrenciler ayrıca farklı ülkelerden akranlarıyla ortak projeler geliştirme fırsatı bulacak.

Projenin devamında öğrenciler ve öğretmenler İtalya ve Estonya’da saha araştırmalarını sürdürecek. Bu süreçte deniz kirliliğiyle mücadelede farklı uygulamaların incelenmesi, ülkeler arası bilgi paylaşımının artırılması ve sürdürülebilirlik temelli eğitim modellerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Avrupa’dan Öğrenciler de Rize’ye Gelecek

Proje kapsamında yalnızca Türkiye’den yurt dışına hareketlilik sağlanmayacak. İspanya, İtalya ve Estonya’daki okullardan öğrenci ve öğretmenler de Rize’ye gelerek Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik MTAL’de çeşitli eğitim ve uygulamalara katılacak. Bu sayede karşılıklı bir öğrenme ağı oluşturulacak.

Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik MTAL, proje ile denizcilik eğitiminde uluslararası iş birliğini güçlendirirken öğrencilere bilimsel araştırma ve kültürel etkileşim açısından önemli imkânlar sunuyor. Çalışmaların, çevresel sürdürülebilirlik konusunda gençlerin farkındalığını artırması ve Türkiye’nin denizcilik eğitimine uzun vadeli katkılar sağlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Modifiye ve Abartı Egzozlu Araçlara Denetim: Çok Sayıda Sürücüye Ceza
Konyaspor ile Çaykur Rizespor 33. randevuda
Rizeli Siame Bektaş tarafından örülen bereler askerlere ulaştırıldı