Rize’de Filistin’e Destek Açıklaması: “Zulme Karşı Mücadele Sürecek”

RİZE’DE FİLİSTİN’E DESTEK PLATFORMU ÜYELERİ, CUMA NAMAZI ÇIKIŞINDA BİR ARAYA GELEREK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI. GRUP, GAZZE BAŞTA OLMAK ÜZERE FİLİSTİN’DE YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTEREREK ULUSLARARASI KAMUOYUNA ÇAĞRIDA BULUNDU

Yapılan açıklamada, İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıların “insanlık suçu” olduğu vurgulanırken, yaşananların küresel vicdanı derinden yaraladığı ifade edildi. Platform üyeleri, Gazze’de süren çatışmaların yanı sıra bölgedeki diğer gelişmelerin de endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.

Açıklamada, Filistin halkına yönelik uygulamaların uluslararası hukuka aykırı olduğu savunularak, bu sürece sessiz kalan çevreler de eleştirildi. Katılımcılar, Filistin davasına desteklerini sürdüreceklerini ve mücadelelerini kararlılıkla devam ettireceklerini dile getirdi.

Filistin’e Destek Platformu adına yapılan açıklamada ayrıca, farklı kesimlerden insanların ortak bir duruş sergilediği vurgulanarak, küresel ölçekte dayanışma çağrısı yapıldı. Platform, insani yardım ve destek faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize Ziraat Odalarından Net Mesaj: “Yaş Çayda Taban Fiyat 38 TL Olmalı”
Saadet Partisi Rize’den Sert Çıkış: “Şiddet Sıradanlaşıyor, Toplum Alarm Veriyor”
Rize'de kaza , 4 kişi yaralandı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri