Rize’de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, alınan yoğun tedbirler ve yapılan kapsamlı hazırlıkların ardından sorunsuz şekilde tamamlandı.
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen sınav, Hemşin ilçesi hariç olmak üzere il genelindeki 10 ilçede yapıldı. Merkez ilçede 7 okulun yer aldığı organizasyonda toplam 17 okul sınav merkezi olarak kullanıldı.
172 salonda gerçekleştirilen sınava 2 bin 935 öğrenci katılırken, özel gereksinimli öğrenciler için 21 ayrı engelli salonu oluşturuldu. Sınav süresince öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla binlerce beslenme paketi dağıtıldı ve tüm öğrencilere su ikram edildi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler ve aileler heyecan yaşarken, okul çevrelerinde sessizlik sağlanması için gerekli önlemler alındı. Emniyet, sağlık ve eğitim personelinin koordineli çalışması sayesinde sınav sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonla öğrenciler sınavlarını güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda tamamlarken, kent genelinde LGS maratonu sorunsuz şekilde geride kaldı.
Öğrenciler şimdi gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak sınav sonuçlarına çevirdi.