Rize'de Suriyeli Çocuklar Bir Araya Geldi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Öğrenci Topluluğu ile Rize Gençlik Merkezi iş birliği, İl Göç İdaresi destekleriyle Suriyeli mülteci çocuklar "Yeryüzünün Çocukları" programı kapsamında bir araya geldi.

 Rize Gençlik Merkezi'nde proje kapsamında çocuklarla tanışma etkinliği ve ailelerle psiko-sosyal uyum görüşmesi yapıldı. Daha sonra Gençlik Merkezi gönüllüleri ve Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu üyesi gençler çocuklarla yüz boyama etkinliği kapsamında sandalye kapmaca ve çeşitli oyunlar oynadı. 

 
Proje hakkında açıklama yapan Genç Yeryüzü Doktorları Öğrenci Topluluk Başkanı Fatıma Betül Balım, 'Var mısınız savaşın paramparça ettiği hayatları az da olsa anlamaya çalışmaya?' diyerek çıktıkları bu yolda mülteci çocuklardan öğrenecekleri çok şeyin olduğunu gördüklerini belirtti.
 
Programın ardından, Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin Annesi Emine Çiftçi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
CHP Rize Basın ve Sosyal Medya'dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Yanık; Yerel Basın Can Çekişiyor
Ziraat Türkiye Kupası’nda Maçları Yönetecek Hakemler Açıklandı