RTEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Özel, TÜBA GEBİP Ödülüne Layık Görüldü

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. FARUK ÖZEL, 2025 TÜBA ULUSLARARASI AKADEMİ ÖDÜLLERİNDEN TÜBA GEBİP ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ve TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) ödüllerinden oluşan “TÜBA Ödülleri”, 2025 yılı sahiplerini buldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Özel, 2025 yılı TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri kapsamında TÜBA GEBİP Ödülüne layık görüldü.

Prof. Dr. Özel’e ödülü, 23 Aralık 2025 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan TÜBA–TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecek.

2001 yılından bu yana verilen TÜBA-GEBİP Ödülleri, doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarının Türkiye’de bilimsel çalışmalarını sürdürmesini, çalışma gruplarını oluşturmalarını ve uluslararası nitelikte proje ile yayınlarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize-Artvin Havalimanı’nda yolcu trafiği hızlandı: 6 ayda 624 bin kişi
Rize'de Dev Yatırım Zirvesi: 126 Milyar Liralık 349 Proje Masaya Yatırıldı!
Rize’de Kaçakçılara Darbe: Dev Operasyonda 45 Gözaltı!
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri