RTEÜ’de 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı gerçekleştirildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ev sahipliğinde 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı düzenlendi.

RTEÜ’de 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı gerçekleştirildi

RTEÜ’nün ev sahipliğini yaptığı ve 6 ülkeden 70 katılımcının iştirak ettiği 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayında ülke genelinde doğal yayılış gösteren ancak yok olma noktasına gelen başta Buxus sempervirens L. (Şimşir) ve Buxus balearica Lam. (Ada şimşiri) türleri olmak üzere var olan diğer şimşir türlerinin kurtarılabilmesi için izlenmesi gereken yol haritasının belirlenmesi konuşuldu.


Çalıştayda Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde de henüz yok olmamış alanların var olduğu, belirtilen yüksekliklerde halen var olan şimşirlerin nasıl korunabilecekleri, bu Şimşirlerden gen havuzunun tespiti, çoğaltılması ve yeniden plantasyon alanlarının oluşturulması konusunda paylaşımlar yapıldı.
Çalıştayda beş davetli konuşmacı ve alanla ilgili bilimsel çalışmalar yapmış bilim insanlarının sunumları yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 5 - Hatayspor: 2 (maç Sonucu)
RİZE MASASI PROGRAMINDA YAŞ ÇAY ALIM FİYATI GÜNDEME GELDİ
Rize Bahçeşehir Koleji'nden Doğa ve Sanatı Buluşturan Geri Dönüşüm Sergisi
Rize Merkez Çarşı Mahallesi Camii İçin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
Rize’de Çaylık Alanda Yuvarlanan Vatandaş AFAD ve Sağlık Ekiplerince Kurtarıldı