Kaçar yaptığı açıklamada, Filistin topraklarında yaşananların artık tarif edilemez boyutlara ulaştığını belirterek, “Gazze’de süren kuşatma, bombardıman ve sistematik soykırım karşısında insanlığın vicdanı kanamaktadır” ifadelerini kullandı. Kadınların, çocukların ve yaşlıların her gün hayatını kaybettiğini vurgulayan Kaçar, dünyanın bu duruma karşı sessizliğini sürdürdüğünü söyledi.
Açıklamasında İsrail’in İran’a yönelik saldırısını da değerlendiren Kaçar, “Dün Gazze, bugün İran… Yarının Türkiye olmayacağının hiçbir garantisi yoktur” dedi.
Saadet Partisi olarak adaletin ve mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini belirten Kaçar, 15 Haziran Pazar günü saat 17.00’de İstanbul Üsküdar Meydanı’nda yapılacak olan mitinge katılım çağrısı yaptı. Kaçar, “Filistin sadece Filistinlilerin değil, insanlığın ortak meselesidir. Bu miting; sessiz kalmayacağımızın ve zalime boyun eğmeyeceğimizin bir göstergesi olacaktır” dedi.
Kaçar, açıklamasının sonunda tüm Rizelileri mitinge katılmaya ve Gazze halkıyla dayanışma göstermeye davet etti.