Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu Kitap Lansmanı Yapıldı

GEÇTİĞİMİZ YIL RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI KARADENİZ RİZE-AYDER FORUMU’NUN ÇIKTILARI KİTAPLAŞTIRILDI

Forumun ana teması olan lojistik ve ulaştırma başta olmak üzere, bölgesel iş birliği ve kalkınmaya dair içeriklerin yer aldığı eser, düzenlenen lansmanla tanıtıldı.

Lansman programı, Rize Vali Yardımcısı Abdullah Kurt’un katılımıyla gerçekleştirildi. Kitapta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı da yer aldı. Eserde; güçlü ulaşım ağları ve lojistik merkezlerin önemi, ekonomik kalkınma ve bölgesel iş birliği konuları ile birlikte Rize-İyidere Lojistik Limanı ve Samsun-Sarp Demiryolu projelerinin stratejik değeri ele alındı.

Programa; Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, DOKAP ve Uluslararası Ayder Dernek Başkanı Hakan Gültekin, KEİPA Genel Sekreteri Prof. Dr. Asaf Haciyev, Kültür ve Turizm İl Müdürü Alper Avluk, RİBİAD Başkanı Erol Aykut, RİDEF Başkanı Hasan Başça, TÜMBİFED Başkanı Mehmet Hüsrev, USKEF Başkanı Dr. Umut Elbir, Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Emin Erdi Uzun, Ayder Forum Proje Koordinatörü Arif Ekşi ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Unutulmaya Yüz Tutan Armonik Kültürü Yeniden Canlanıyor
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Akademik Yükselme ve Performans Ödül Töreni Düzenlendi
RİZE’DE ÖRNEK DAVRANIŞ: KÖPRÜYE ARAZİ HİBE EDEN 5 İSMİN ADI VERİLDİ
HANDÜZÜ YAYLASI İÇİN KRİTİK SÜREÇ: “DOĞAYI BOZMADAN TURİZM” VURGUSU
RİZE KİTAP FUARI KAPILARINI AÇIYOR: 10 GÜN BOYUNCA KİTAP VE KÜLTÜR ŞÖLENİ