Açılış programına Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin ardından protokol üyeleri okulu gezerek sınıflarda incelemelerde bulundu ve öğrencilerle bir araya geldi. Yeni eğitim yuvasının, Rize’deki temel eğitim kapasitesine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Okulun hizmete girmesiyle birlikte bölgede artan öğrenci yoğunluğu da rahatlamış oldu. Kurtuluş İlkokulu’nun, modern sınıfları ve güçlü teknik donanımıyla öğrencilere daha nitelikli bir eğitim ortamı sunması hedefleniyor.