Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rize Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Altuntaş, yerli sağlık teknolojilerinin sağlık tesislerinde yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti. Altuntaş, cihazın tamamen dijital altyapıya sahip olduğunu ve mevcut sistemlere göre daha düşük dozda radyasyonla görüntüleme imkânı sunduğunu belirtti.
Mobil dijital röntgen cihazının, yatak başı görüntüleme özelliği sayesinde özellikle acil servisler, yoğun bakım üniteleri ve servislerde tanı süreçlerini hızlandıracağı ifade edildi. Cihazın bu yönüyle hasta güvenliği ve hizmet verimliliğine katkı sağlaması hedefleniyor.
Yeni cihazla birlikte, hastanede tanı ve tedavi süreçlerinin daha hızlı, güvenli ve etkin şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.
Hastanede tedavi gören Şahin Karakaya ise mobil röntgen cihazının sağladığı kolaylığa dikkat çekerek, daha önce röntgen çekimi için servis dışına çıkılması gerekirken, mobil sistem sayesinde görüntülemenin hasta başında yapılabildiğini ifade etti.