2 Bin Kişiyi Sokağa Döken PKK Söylentisi

İstanbul Çekmeköy'de ortaya atılan söylenti, binlerce insanı sokağa döktü.

2 Bin Kişiyi Sokağa Döken PKK Söylentisi
İstanbul'da dün akşam yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Çekmeköy Taşdelen Meydanı'nda toplanıp Ekşioğlu Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

"Kahrolsun Pkk" ve "Her Türk Asker Doğar" sloganları atarak ilerleyen gruba polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alarak eşlik etti. Polis ekipleri mezarlığa 1 kilometre kala grubu durdurarak dağılmalarını istedi.

Olaysız dağılan gruptakiler Beytüşşebap'ta yaralanan ve hastane ölen bir teröristin cenazesinin Ekşioğlu mezarlığına gömülüdüğü şeklindeki iddia üzerine toplandıklarını söyledi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA DA GERGİNLİK BİTMİYOR

İstanbul'da gerginlik yaratan yürüyüşün kaynağı 2 Eylül'de Beytüşşebap şehir merkezine saldıran Pkk'lıların öldürüldüğü operasyonla ilgiliydi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında çıkan çatışmada ölen 7 Pkk'lının cenazesini almak için günlerdir çabalayan BDP'liler dün amaçlarına ulaşmıştı. Cenazeleri ilçe merkezine getiren BDP'lilerin basın açıklaması sırasındaysa olay çıktı; ilçe, savaş alanına döndü.

Beytüşşebap'ta geçen 2 Eylül günü Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nın üs bölgeleri, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Polis Lojmanları'na eş zamanlı gerçekleştirilen ve 10 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra başlatılan operasyonda 26 Pkk'lının öldüğü açıklanmıştı. İstanbul'daki gerginlik bu Pkk'lılardan birinin Çekmeköy'e gömüldüğü iddiaları ile başlamıştı.

Saldırı sırasında 3 Pkk'lı da polis lojmanları önünde ölü olarak ele geçmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HSK 2025 Yılı Kararnamesi Yayımlandı: 4 Bin 36 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti
TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ DEMİROĞLU: TÜRKİYE HAVACILIKTA LİDER
Erbakan’dan İsrail’e Sert Tepki: “Askerî Müdahale Dahil Tüm Seçenekler Masaya Yatırılmalı”
İki Ajansın Genel Müdürü Bir Araya Geldi: BHA'dan DHA'ya Ziyaret
Emeklilerin Bayram İkramiyeleri Yarın Hesaplara Yatırılmaya Başlanıyor