artvin valisi kalkan’dan tulum isteyen genç kız amacına ulaştı

artvin valisi kalkan’dan tulum isteyen genç kız amacına ulaştı

Artvin Valisi Necmettin Kalkan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sabancı Kız ve Erkek Yurdu’nda kalan gençleri ziyareti sırasında, kendisinden tulum isteyen 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Eda Yazıcı’ya makamında tulum hediye etti.
Artvin Ardanuç ilçesi doğumlu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sabancı Kız ve Erkek Yurdu’nda kalan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Milli güreşçi olan Eda Yazıcı Artvin Valisi’nden tulum isteğinde bulundu. Vali Necmettin Kalkan’ın tulum hediye etmesinden son derece mutlu olduğunu söyleyen genç kız “Artık tulum çalabileceğim. Şişirmesini biliyorum ama çalmasını öğrenmek istiyorum. Tulum sesini duyunca kendimden geçiyordum. Şimdi bu sesi benim nefesim çıkaracak. Valimize müteşekkirim. En kısa zamanda tulum çalmayı öğrenip ilk olarak Vali Bey’e dinleteceğim” dedi.
Genç kızın isteği üzerine Rize ilinde özel olarak hazırlattığı tulumu genç kıza hediye eden Vali Kalkan, başarılı bir öğrenci ve sporcunun müzik aleti isteğini yerine getirmiş olmanın kendisini de sevindirdiğini söyledi.
Valilik makamında Vali Kalkan’ın hediye ettiği tulumu şişirerek deneyen genç kız en kısa zamanda tulum çalmasını öğreneceğini sözlerine ekledi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hanifi Bayır Hoca Vefat etti
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı
GENÇLERE YÖNELİK BECERİ GELİŞTİRME PROJESİ
CEMEVLERİNİN ELEKTRİK GİDERLERİNİ DEVLET ÖDEYECEK
İzmir'de 4.5 deprem