'Bakanlık müfettişiyiz' diyerek dolandırıyorlar

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın adını kullanan kişiler, "İş Güvenliği Eğitimi veriyoruz" diyerek iş verenleri dolandırıyor.

 Edinilen bilgiye göre, son zamanlarda artan nitelikli dolandırıcılık öykülerine yeni bir tane daha eklendi. Bu kez fırsatçılar haksız kazanç elde etmek için kendilerini bakanlık müfettişi olarak lanse ederek insanları kandırmaya çalışıyor. Rize ve Trabzon’da son günlerde bir takım kişiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olduklarını belirterek, işletmelere yönelik İş Güvenliği Eğitimi ve sertifikası vereceklerini belirterek para topluyor.

Bakanlığın ve bakanlık müfettişlerinin ismini kullanarak diğer bölgelerde de benzer hikayeler ile para toplayan kişiler hakkında açılan davalar ve suç duyuruları bulunuyor. Diğer bölgelerde İş Güvenliği eğitimi ve sertifikası verecekleri vaadi ile para toplayan kişilerin aldıkları para karşılığında işverenlere sadece bir kitapçık gönderdiği, konuyla ilgili gelen tepkiler üzerine de aldıkları paranın verdikleri kitabın bedeli olduğunu belirterek kendilerini aklamaya çalıştığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TCMB, Haziran 2026’da politika faizini yüzde 37'de sabit tuttu
LGS hazırlıkları başladı: Cuma günü okullar tatil edildi
Bilim ve Sanat Rize’de Aynı Çatı Altında Buluştu
AYM, süresiz nafaka düzenlemesini iptal etti
LGS Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı