Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Uludere'de ölen 34 vatandaşın ailelerine 123'er bin lira tazminat ödeneceğini açıkladı.
BDP'YE SERT ULUDERE ELEŞTİRİSİ
Başbakan Erdoğan Ulıudere'da yaşanan olayla ilgili olarak BDP'yi sert bir dille eleştirdi. Geçmiş dönemde PKK'nın yapmış olduğu katliamlara sessiz kalmasını eleştiren Erdoğan; "Uludere'de çok acı bir olay yaşadık ve 34 vatandaşımızı kaybettik. Büyük bir dikkatle meseleyi takip ediyoruz ve edeceğiz. Yaşananların aydınlanması için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Acaba Hakkari'de geçenlerde polis otobüsüne saldırırken öldürdükleri Zeki Yeşil kardeşimin, Bingöl'de canlı bombanın üzerine kapanan Hatice kardeşimin, Batman'da karnında çocuğuyla öldürülen Mizgin kardeşimin hesabını verecekler mi? Şimdi BDP'li milletvekilleri Uludere olayının ardından vicdanlarını hatırladı. Daha önce sizin vicdanınız neredeydi. Eğer samimiyseniz o gözyaşını Hatice kardeşim ve karnındaki bebeği için neden dökmediniz." dedi.
TAZMİNAT 123 BİN LİRA
Günlerce tartışılan Uludere olayıyla ilgili tazminat rakamını da açıklayan Erdoğan şu ifadelere yer verdi: "Uludere'de yakınlarını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına hayatını kaybeden herkes için yasal 23 bin lirayı gönderdik. Buna ek olarak hayatını kaybeden her kardeşimiz için 100 bin lirayı tahsis ettik. Yani şu an için 123 bin lirayı ödüyoruz."
İlk yorum yazan siz olun
Türkiye Haberleri
TÜİK, Ocak 2026 enflasyonunu açıkladı
Bugün kandil mi? Berat Kandili ne zaman, hangi gün?
Ankara’da Bir İlk: Yabancılara Yönelik İngilizce Terapi Hizmeti Başladı
En düşük emekli maaşı farkının ödeneceği tarih açıklandı: 4 Şubat, Çarşamba günü verilecek
Diyanet İşleri Başkanlığı 2026–2027 Dönemi Fitre Miktarını Açıkladı