Beşiktaş Meydanı Yayalaştırma Projesi hazır

İstanbul'un en önemli merkezlerinden biri olan Beşiktaş Meydanı yeni yüzüne kavuşacak.

Beşiktaş Meydanı Yayalaştırma ve Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayım başladı.

TRAFİK YER ALTINA İNECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin yürüttüğü ortak çalışma olan Yayalaştırma Projesi'yle Beşiktaş Meydanı araç trafiğinden arındırılacak. Trafik yer altına alınacak.

KARE KARE YAYALAŞTIRMA PROJESİ-Galeri

Meydandaki toplu taşıma durakları kaldırılacak. Otopark, bankalar ve iş yerleri yıkılacak. Anıtlar ise korunacak.

Yayalaştırma kapsamında Ihlamurdere Caddesi de araç trafiğine kapatılacak. Beşiktaş Evlendirme Dairesi'nin bulunduğu alana Ihlamur Meydan Projesi'yle de 1000 araç kapasiteli otopark yapılacak.

DÖNÜŞÜM YAPILACAK SEMTLER

Proje sadece meydanı kapsamıyor, kentsel dönüşüm de gündemde.

Beşiktaş'ta deprem riski taşıyan Sinanpaşa, Türkali, Vişnezade, Ortaköy ve Mecidiye mahallerinde dönüşüm yapılacak.

PROJE SÜRECİ

Projeler hazır. 2016 yılının sonuna kadar bu projelerin onaylanması, 2017-2018 sezonunda uygulanmaya başlaması, 2019'da ise Beşiktaş'ın yeni yüzüne dair ilk sonuçların alınması bekleniyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Doğu’da Kuvvetli Yağış Uyarısı
Sağlık Bakanlığı’ndan İran’a 3 Tır Tıbbi İnsani Yardım
İsrail Başkonsolosluğu önünde silah sesleri
VAN'IN TUŞBA İLÇESİNDE 5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU
Elektrik ve Doğalgaz Tarifelerine Yüz % 25 zam